Variera dina semesterresor

Många väljer att åka till, om inte samma semesterort varje år, så åtminstone något liknande. Man kanske gör en weekendresa till någon europeisk huvudstad på våren och till någon medelhavsö under sommarsemestern eller kanske någon solresa under vintern. Och det behöver inte vara fel. Man ska inte överge ett vinnande koncept, brukar man ju säga. Men det kan också finnas semesterpärlor som man ännu inte upplevt och som man skulle uppskatta mer än de traditionella semesterorterna. Det vet man inte förrän efteråt.

Och det behöver inte handla om att man behöver resa långt bort.  En weekend i Stockholm eller någon annan vacker svensk stad kan ge ett lika stort utbyte som vilken annan stor stad som helst. Och om man lägger mindre pengar på själva resan, kan man spendera mer på nöjen på plats utan att spräcka budgeten.

Det finns många tips på semesterresor på internet. Varför inte söka upp någon ö, du ännu inte besökt eller du kanske hittar ett land du inte visste fanns.  Och om det blir bättre än din traditionella semesterresa, det vet du först efteråt. Men om du inte provar kommer du aldrig att få veta. Och ditt välkända semestermål finns ju kvar, så om det visar sig att det är det idealiska semestermålet för dig är det bara att återvända ett annat år istället.

13 Oct 2016