Funderingar kring elbilar

Att en del båtar har batteridrift är inget konstigt alls. Vissa U-båtar till exempel går på 100% el medan andra är en slags hybrider där de har dieselmotorer som genererar elektricitet som fartyget sedan drivs med. Själv har jag börjat fundera på att skaffa mig en elbil men så var det grejen med laddboxar i Stockholm. Hur många finns det egentligen och kan man ladda hur man vill hemma? 

Så många laddstolpar finns

I Stockholm finns det nu cirka 1 600 laddplatser som alla ska kunna använda sig av. Det är inte så många med tanke på hur många invånare staden har. Målet är tydligen att detta ska utökas till över 4 000 stycken innan 2022 är över. Men det är nog ändå säkrast att ha en laddstation hemma ändå tror jag. 

Den kan man ju sedan låna ut till andra som kör elbil så att de ska kunna ladda upp sin bil om de är nära där jag bor. På uppladdning.nu kan man hitta alla de laddpunkter som finns - i hela världen! Ett perfekt verktyg för alla de som kör bil på el och som letar efter laddbox i Stockholm eller Berlin. 

Nu ska jag åka till en bilhandlare och kolla lite på en elbil, och kanske provköra den lite också. Sen ringer jag en elektriker och kollar vad det kostar att installera en laddbox till elbilen i Stockholm. För den vill jag inte skruva upp på egen hand inte. 

9 Dec 2021