Tips för kalaset

Nu verkar det som att vi äntligen ska kunna börja umgås igen lite mer som innan pandemin och vad passar då bättre än att ha ett härligt kalas för någon som fyller år? Tänk att få träffas över en bit tårta, kaffe eller hyra en slushmaskin och släcka törsten på både stora och små? 

Här får du dessutom tips på saker man kan hitta på för att göra kalaset roligt och något att minnas. 

Lekar är kul

Alla gillar att leka, både stora och små. Här har vi samlat ihop några lekar för barnkalas som man faktiskt kan använda även för vuxna:

  • Farfars kalsonger: En kul lek som också är lite busig och som ger många skratt. Alla sätter sig i en ring och sen ställer en person en fråga till någon av deltagarna. Frågan kan vara till exempel "Vad åt du till frukost?". Sen MÅSTE den som fick frågan svara "farfars kalsonger" - utan att skratta! 
  • Luftballongen: Alla får varsin ballong som de ska blåsa upp. Sen kastar man upp den i luften på en signal och den som håller ballongen i luften längst vinner. Man får slå, blåsa, sparka - ja vad som helst men INTE hålla eller sätta fast den under kläder eller liknande.
  • Tipspromenad: En vanlig tipspromenad är skoj men för att göra det ännu roligare kan man ha frågor som "Vem kan spotta längst?" och låta svaren vara tre av deltagarna. När man sedan gått promenaden ska deltagarna göra upp och på just denna fråga får de tre som namngivits spotta en geleråtta så långt de kan. Tänk på att alla barn måste få vara med lika mycket! Förslag på frågor: vem hoppar högst, vem kan äta en kaka snabbast, vem kan vissla högst etc. 
9 Feb 2022