De mest användbara tipsen för förstagångsresenärer

Lär dig tips för förstagångsresenärer, från hur du planerar, vad du ska packa, säkerhetstips och mer. Med dessa knep kommer du att vara så redo att lämna hemmet med självförtroende!

Investera i bra utrustning

Om du ska till flera ställen kommer en bra ryggsäck som passar dig bra och ett par bra, bekväma skor att vara dina två viktigaste investeringar innan du åker hemifrån. Om du ska spendera någonstans, spendera på dessa två väsentliga saker.

Köp reseförsäkring

Ingen vill egentligen spendera pengar på reseförsäkring för internationella resor. Men gör det ändå. Lita på mig på den här.

Planera din budget noggrant

Jag rekommenderar starkt att du läser olika artiklar om att planera din resebudget, där du kan lära dig med,, men en bra tumregel är att planera dina backpack utgifter så noggrant du kan och sedan ta med dubbelt så mycket pengar som du tror du behöver.

Friska upp säkerhetstipsen

Nej, du ska inte vara rädd för att utforska världen. Men du bör vara smart med det när du reser. Sök efter säkerhetstips för backpacking och resor, och håll dig sedan medveten om din omgivning och håll dem i minnet under din resa.

Gör ett utbytesprogram för att stanna längre

Att göra ett arbetsutbyte kan vara det billigare och coolare sättet att fördjupa sig i en resa och det ger dig chansen att stanna längre på platsen och få en unik kulturell upplevelse, arbeta och leva med lokalbefolkningen. 

Överväg att resa under lågsäsong

Den bästa frågan att ställa när man överväger att resa under lågsäsong är vad som gör den här tiden på året till lågsäsong? Det finns en anledning till att topptider är populära, det kan jag försäkra er. Besparingarna kan vara värda att ta itu med mindre än gynnsamt väder eller att missa säsongsbetonade evenemang, eller inte. Det är dock värt att överväga.

Packa lätt

Ett av de viktigaste tipsen jag skulle ge till förstagångsresenärer, särskilt om de vill backpacka är "packa lätt". Bekanta dig med hur mycket vikt du planerar att bära genom att provköra den. Tillbringa en dag eller två med din fullpackade ryggsäck under ditt dagliga liv. Chansen är stor att du kommer att vara mer villig att gå ner i onödig vikt innan du lämnar när du har gjort detta.

Packa medicin

För en stressfri resa bör du aldrig ta bort det nödvändigaste, och ett första hjälpen-kit är viktigt. Ta med olika typer av medicin, speciellt om du reser till ett land där du inte är bekant med språket, samt bandage, antibiotikasalva och antibiotika etc. Se till att du har tillräckligt med alla dagliga mediciner du kan ta som väl.

Ta med en journal

Om du är någon som gillar att journalföra regelbundet, kanske detta redan finns på din lista. Om inte, är det något du bör överväga. Resejournaler är underbara souvenirer, men även om journalföring inte är något du är intresserad av, kommer du någon gång att önska att du hade ett papper och en penna.

Ha kopior av dina viktiga dokument

Glöm inte att göra kopior av alla dina viktiga dokument som pass och visum ifall dina original försvinner eller blir stulna. Att ha både papperskopior och digitala kopior är din säkraste insats.

1 Jun 2023