Dags för fönsterbyte?

Har du stuga eller hus i skärgården så vet du redan att de är mer utsatta för väder och vind än husen som finns på fastlandet. Vinden slutar aldrig vina och saltet från havsvattnet blir som ett slipmedel som effektivt tar bort färg och fönsterkitt. 

Har man ett hus på någon av öarna så får man räkna med att måla lite oftare än andra, man får också räkna med ett fönsterbyte lite tidigare än om man hade bott någon annan stans. Det är en av nackdelarna med att bo och leva i skärgården men alla de fördelar som finns väger upp för detta många gånger om. 

Vilken typ av fönster?

När det är dags för fönsterbyte så kan man ju också passa på att kolla på olika funktioner på fönster. Kanske vill du ha ett som öppnas uppåt istället för åt sidan? Eller kanske en altandörr med fönster? Det finns showrooms man kan besöka för att se hur olika fönster och dörrar ser ut och i dessa butiker finns det också duktiga säljare som kan hjälpa dig. 

När man ska välja fönster är det ju rätt bra om man blir nöjd för det är ju ändå en ganska stor investering. Så se till att fundera ut hur du vill att det ska se ut och hur det ska fungera och du - ta hjälp av proffsen för de vet vad de gör. De har ju satt in hundratusentals fönster genom åren. 

16 Apr 2022