Hur flyttar man ut till en ö?

Har du köpt en stuga eller ett hus i skärgården och funderar på hur du ska göra för att fixa flytten? Det är många som varit i den sitsen genom åren och även om du anlitar en flyttfirma som www.flyttfirmaityresö.se så får du vara beredd på att det kan innebära lite mer jobb än vid en flytt på fastlandet. 

Allt måste nämligen flyttas med hjälp av en båt, om du inte är rik och kan anlita ett helikopterföretag vill säga. Att flytta med båt innebär att man måste tänka efter lite hur man vill göra, och verkligen fundera på om den där gamla ekbänken måste följa med till sommarstället. 

Det finns pråmar

Förr i tiden var det inte helt ovanligt att se folk flytta ut både möbler och inredning med hjälp av en gammal hederlig träeka. Det tog några turer fram och tillbaka och var rätt jobbigt även om man använde sig av en motor istället för åror. 

Idag kan du hyra en pråm för att fixa flytten. Det är en flatbottnad båt som kan ta många tunga saker på däck utan att sjunka för djupt. Det i sin tur gör att de kan gå nära land för att lasta av alla sakerna. Ska du flytta ut bland öarna så kan det vara en god idé att kolla upp det där. Och du - gör det innan du bokar flyttfirman så slipper du överraskningar och sura miner från flyttgubbarna. För de lär inte gå med på att köra en båt!

13 Nov 2022