Upptäck Uppsala

Uppsala ligger knappt en timme bort från Stockholm och det är en stad väl värd ett besök. Här finns det en mängd sevärdheter så väl som aktiviteter. Uppsala förknippas ofta med domkyrkan (bilden) eller universitetet. Uppsala Domkyrka byggdes 1435 och är Skandinaviens största kyrka och Uppsala Universitet grundades 1477 och är det äldsta sätet för högre utbildning i hela Skandinavien.

Se och göra

Uppsala har gott om sevärdheter. Utöver den självklara domkyrkan finns annat Gustavanium som är Uppsala universitets äldsta bevarade byggnad. Här finns flera fasta utställningar med många olika samlingar, varav en del sträcker sig ända bak till 1477, året då universitetet grundades. Det finns även andra spännande föremål som berättar om flera kända vetenskapsmän som varit verksamma i just Uppsala. Bland annat Celsius, Linné och Rudbeck.

Konst, musik och kultur är något annat det finns en hel del av i denna stad. Uppsala konsert och kongress erbjuder musik och i Bror Hjorths hus kan du besöka konstnären Bror Hjorths hem och ateljé från 1943.

Missa inte ett besök i Linnéträdgården så väl som Botaniska trädgården. I den sistnämnda finns det ett bra café, vid namn Café Victoria. Detta café Uppsala är värt att besöka!

Mat och dryck

Utöver café i Uppsala så finns det även gott om restauranger, varav flera av dem står med i White Guide. Bland bra restauranger i denna stad har du till exempel Hambergs fisk, Peppar Peppar, Aaltos, Meza grill & bar samt många fler därtill.

21 Apr 2021