Tips för både små och stora projekt

"Det dög med spade åt farfar, så det duger åt mig med" är en kommentar man hört många gånger när det ska grävas. Men jag lovar dig, hade din farfar kunnat hyra en minigrävare i Stockholm så hade han nog gjort det. Den äldre generationen var inte sena på att anamma nyheter och ta till sig bra lösningar som gjorde jobben enklare, så varför skulle vi? Det leder oss direkt till mitt första tips: Gör det inte krångligare än du måste!

Oavsett storlek på projekt så se till att du planerar väl, då slipper du allt onödigt krångel. behöver du hyra en grävare - gör det! Men ställ inte undan spaden helt, för den kan behövas den med.

Mina bästa tips

Men jag utlovade ju några tips för stora och små projekt, så här kommer de:

  1. Planera grundligt. Gör gärna en skiss eller en ritning innan du sätter igång. Kolla upp vad du behöver köpa och jämför priser mellan olika butiker. 
  2. Våga be om hjälp. Bra karl reder sig själv men att göra allt på egen hand är inte alltid det bästa valet. Våga fråga om du är osäker, och ta emot hjälp som erbjuds. 
  3. Kolla upp om du behöver bygglov! Detta är en grej som många glömmer av och det kan bli en väldigt kostsam erfarenhet. 
  4. Har du rätt till rotavdrag? Då kanske det faktiskt lönar sig att hyra in ett företag som gör jobbet, eller åtminstone delar av jobbet. 
17 Feb 2021