Tapas efter skärgårdsturen

Landkrabbor som bor i Stockholm, jo det finns sådana också, tar sig då och då en tur ut till Stockholms skärgård. Att åka ut en sommardag med massor med sol är oslagbart. Havet är blått, vinden är varm och man tar sig ett dopp. Solen gör en både varm och brun och man känner att man lever. Efteråt åker landkrabborna hem igen och väntar till nästa solvarma dag man kan bege tillbaka till skärgården. Väl hemma igen kan man gå på Stockholms bästa tapasbar och bli mätt på ett festligt sätt. Eller varför inte ta beställa en hel buffé med goda sallader, wraps och juicer från en catering på Södermalm? De har så god och nyttig mat, på denna catering på Södermalm.

Tapas för alla tillfällen

Tapas är ett lätt sätt att göra det festligt. Man bjuder helt enkelt på det godaste man har; härliga oliver, god Pata negraskinka, friterade bläckfiskringar, tortilla skuren i tårtbitar, patatas bravas (friterad potatis med stark sås), ansjoviskräm på små bitar bröd och mycket, mycket mer! Eller varför inte bjuda på det vid fredagsmyset hemma med barnen? De kommer garanterat äta så de storknar och du som förälder behöver inte tjata det minsta.

Skärgårdsluff med båt

Många åker en skärgårsluff med båt under somrarna, vilket är ett enkelt sätt att njuta av skärgården och slippa ansvaret för ett helt sommarhus. Man kan luffa på samtliga stora öar och ta in på otaliga vandrarhem och hotell under sin båtluff. Fördelen är den att som landkrabba ser man så mycket under sin båtluff. Man kan åka utomskärs ända till Ängskärs, Kallskärs, Björskärs och Rödlöga skärgård. Från Arholma i norr till Utö och Nättarö i söder. Det är stort och besöka området med övernattning kan ta en hel månad.

15 Aug 2017