Skydda din båt mot stöld

Lås fast din båt! Det är sorgligt att det ska behövas men årligen så stjäls det tusentals båtmotorer och också hela båtar. Här tänkte jag tipsa lite om hur du kan göra för att skydda din egendom mot tjuvar. 

Göm inte båten

Genom att angöra din båt på en plats med full insyn så är det också fler ögon som faktiskt ser båten. Det blir svårare för tjuvar att obemärkt ta loss motor, eller stjäla hela båten. har du gömt båten så har du också gett tjuvarna ett perfekt ställe att jobba ostört om de hittar den. 

Köp inte billiga lås

Man får vad man betalar för och vill du ha kvar dina grejer så krävs det att både kätting och lås är av hög kvalitet. Klass 3 lås, och en kätting som tar minst 20 minuter att såga med bågfil är lämpligt att använda. 

Målmedvetna tjuvar

De allra flesta båtstölder sker på grund av att tjuven ser en chans. Men de som är mer målmedvetna och har bestämt sig är det svårare att skydda sig mot. Ett bra båtlarm kan avskräcka dem men är trots allt aldrig ett hundraprocentigt skydd. 

Blir båten stulen så kan du med en spårsändare se var den befinner sig, och kan därmed ringa polisen och berätta exakt vart de tagit din båt. Är de snabba nog så griper de även gärningsmännen som inte kommer stjäla fler båtar på ett tag. Var rädd om din båt, lås och larma för att slippa problem. 

4 Oct 2019