Kan man cykla i skärgården?

Bilden kanske inte ser mycket ut för världen, men har du nått den här informationsskylten så är du på Utö, i Stockholms skärgård, och kan där läsa mer om härliga cykelleder. Även Ålö är en vanlig plats att åka till med sin cykel. det går alltså alldeles utmärkt att ha en cykelsemester i skärgården! Se bara till att din cykel är i bra skick innan du åker, för det kan vara lite lurigt att hitta en reparatör på öarna. Stockholms Cykel & Sportservice är en cykelaffär i Stockholm som kan serva din cykel innan du ger dig ut på öarna och trampar. 

Ta dig ut på öarna med cykeln

Om du vill ta med din cykel så kan du göra det på Waxholmsbolagets båtar. Du kan åka från Nynäshamn, Strömkajen i centrala Stockholm eller från Årsta brygga. Om du väljer att köpa ett paket för cykelsemester så ingår inte båtturen ut till öarna, utan det får du ordna på egen hand. Vill du cykla utan att ha saker förbokade så kan vi rekommendera att du först kollar in en karta (Här finns en från Utö turistinformation) och bokar boende redan innan du kommit fram till ön. 

Tips på sevärdheter:

  • Utö Värdshus
  • Gruvbyn
  • Långgruvan
  • Liljebergsgruvorna

Du cyklar på både stigar och fina grusvägar och naturen är fantastiskt fin. Ta gärna god tid på dig när du cyklar i skärgården och se till att utforska både Utö och Ålö - Du får minnen för livet! 

25 Aug 2020