För dig som gillar att fiska

Mörrumsån är ån som rinner genom både Småland och Blekinge. Den är 186 km lång och är en av de största åarna som mynnar ut i Blekinge. Denna å är mycket känd för sitt laxfiske, och även havsöring. Förr så använde man ljuster för att kunna fånga laxen i denna å. Senare vart det med laxkar, håvar och laxgarn man fångade fisken. Nu för tiden är det inget kommersiellt fiske i Mörrumsån, utan bara för sportfiskare. Om du gillar att fiska lax och havsöring så är det till denna å du ska bege dig. Du kan bo i närheten på det fantastiska Mörrum River Lodge.

Mörrum River Lodge

Mörrum River Lodge ligger i Blekinge, precis jämte Mörrumsån. Boka ett paket och få:

  • 2 nätter och en fiskedag
  • Lyxiga sängar att sova i
  • Frukost och middag på terrassen
  • En fantastisk vistelse i en historisk byggnad

Mörrum River Lodge byggdes 1895 och var under början av 1900-talet ett rökeri men har nu renoverats och byggts om till att bli en fiskelodge. Trots renoveringen är mycket bevarat och det syns i arkitekturen och du kommer känna av att du är i en historisk byggnad.

Mörrumsån

På Wikipedia kan du läsa mer om ån och lite om fisket. Vill du veta än mer om de olika typer av fiske du kan utöva så är det till Mörrum River Lodges hemsida du kan bege dig. Här kan du läsa om storlax, sommarlax, tidigt öringsfiske och havsöring. Du kan även få reda på när det är bäst att åka och fiska olika typer av fisk och vad du kan förvänta dig under olika månader. Boka ett fiskepaket och njut av ett par dagar med skön natur och härligt fiske i Blekinge!

26 Feb 2015