Fiske i Stockholms skärgård

fiska med fiskespö

För dig som gillar att fiska, du ska testa att fiska i Stockholm skärgård. Här finns det ett unikt, spännande och omväxlande fiske samt att det finns mycket fisk! Det du kan fiska med är mete, spinn, pimpel, fluga. Så köp ett bra fiskespö och ta dig hit. När det gäller trolling, dragrodd och angelfiske så är det metoder som inte är fria på enskilda vatten och kräver därför tillstånd från den enskilda fiskerättsägaren.

Skärgårdens bräckta vatten gör att det finns dels sötvattensarter som abborre, gös och gädda så väl som att det finns strömming och torsk.

Så bor du nära eller befinner dig här på semester. Missa inte att testa på att fiska här. 

Stora fiskemöjligheter

Stockholms skärgård erbjuder en mängd olika sorters fiskemöjligheter med fiskespö. Det då det är såpass vidsträckt och har både små vikar och kobbar och skär. Det gör att du har nästan oändliga fiskemöjligheter här. 

Oftast så nappar det riktigt bra här. Du kan under våren och försommaren få storgäffa, gös och strömming. Mitt under sommaren får abborren grunt och du kan då meta från både brygga och strand. Under sommaren kan du även få napp på den lite mindre gäddan. Under hösten och tidig vår är det mycket gott om stor havsöring. 

Under vintern går det bra att ägna sig åt isfiske. Du kan isfiska med spö i skärgården, Mälaren samt runt om i Stockholmsregionen. Om du vill använda flera fiskespön samtidigt, så måste du ha ett fiskekort. 

 

 

 

8 May 2019