Ett tryggt hem även när du är bortrest

Det finns en undersökning som säger att fler än 70% av de som reser bort känner en oro för att det ska bli inbrott när de inte är hemma. För min egen del så skulle jag nog föredra att inte vara hemma om någon bryter sig in, men det är klart att man helst vill ha sina saker ifred helt och hållet. Men hur gör man för att ha ett säkert och tryggt hem att komma hem till? Jag har kollat runt lite efter bra idéer och tänkte tipsa lite.

Fem bra tips för att hålla tjuvarna ute

  1. Ett bra lås som är svårt att forcera: Genom att sätta in ett nytt lås så får man en dörr som blir svårare att komma in igenom. Anlita en bra låssmed så blir jobbet rätt utfört. 
  2. Goda grannar: Nyfikna grannar som du kan lita på är faktiskt bättre än både vakthund och larmsystem. Be dem hålla ett öga på din dörr när du är bortrest. 
  3. Annonsera inte: Visst är det skönt att åka bort men berätta inte om det i förväg på sociala medier. Ta bilder och skriv om det när du är hemma istället för det finns tjuvar som har stenkoll på Facebook och Twitter. 
  4. Fejka att du är hemma: Köp ett par timers som du kan koppla till olika lampor i hemmet. Låt dem tändas och släckas som om du vore hemma. Glöm inte att låta en lampa tändas på natten i fem - tio minuter för att simulera ett toalettbesök. 
  5. Grannsamverkan: Det är steget över nyfikna grannar. En grannsamverkan är en organiserad hjälp för att hålla koll åt varandra. Polisen kan hjälpa till med utbildning. 
9 Dec 2020