En långtur med båten

Att ta båten ut i skärgården är inget konstigt, att följa kustlinjen åt båda håll är heller inget som får någon att höja ett ögonbryn men när jag tog båten för att hjälpa en vän att flytta så fick jag några förvånade blickar till svar. 

Min vän flyttade från Gävle till Sandviken, och jag passade på att ta båten istället för att åka bil eller tåg. Svårare än så är det ju inte och i mina ögon inget underligt heller, vatten är ju våra allra bästa vägar om du frågar mig. 

Flytten gick bra

Ja, vi flyttade ju inte grejerna med båten inte. Min vän hade hyrt en lastbil och sett till att ordna med flyttstäd i Gävle så det slapp vi tänka på det också. Så egentligen handlade det om att bära kartonger och möbler och det är ju inte så svårt. 

Ja, jag tappade en stol... det kan jag erkänna men den höll så det räknas inte som en olycka! Mer en fadäs tycker jag. Flytten gick i alla fall fint men det fanns en sak som störde. 

Nya lyan var inte så ren

Lite tråkigt att upptäcka men kompisen tog det med ro. "Det finns väl städfirma i Sandviken med kan jag tro?" sade han och skrockade lite. Det är svårt att vara irriterad på saker särskilt länge när man umgås med min vän. Han tar allt med en klackspark och en attityd som är positiv. "Det ordnar sig" brukar han säga, och det gör det! Alltid! 

21 Sep 2020