En flytt söderut

Nog för att Stockholms Skärgård är oslagbart ur många hänseenden, men man får inte glömma att det finns fantastiska smultronställen över hela vårt avlånga land från nordligaste norr till sydligaste söder. Faktum är att nu när priserna är så otroligt uppskruvade i Stockholm så söker sig allt fler härifrån. Nu i dagarna går till exempel en av mina vänners flyttlass till Helsingborg nere i Skåne och jag har varit med honom för att kolla in de nya miljöerna. Skåne är ljuvligt och känns väldigt annorlunda mot den allmänna bilden man har av Sverige där skog och karga skärgårdsmiljöer dominerar. I Skåne är det vidsträckta vidder av fält och en sälta i luften. Emellanåt tycker man att det påminner om Östeuropa, andra gånger Nederländerna och ibland Toscana.

Kanske det smartaste man kan göra

Min vän tog hjälp av Schoug Mäklarfirma för att hitta sitt nya boende och har bara lovord (om ifall att du som läser här går i samma typ av flyttankar). Priserna på boende och tillgången i största allmänhet på platser som t ex Helsingborg går inte att jämföra med Stockholm och egentligen är det mer märkligt att folk stannar kvar än att de ger sig av.

Man ska ju också minnas att Stockholm i all sin glans finns kvar och man kan ju hälsa på så ofta man vill, särskilt när ens ekonomi förbättrats så pass mycket som den gör när man lämnar huvudstaden. Nej, en flytt söderut låter som en riktigt god idé och jag börjar själv fundera på om det kanske trots allt är det smartaste man kan göra.

8 Oct 2018