Cykla i Stockholm skärgård

Stockholms skärgård må bestå av 30 000 öar, men många av dem, de är perfekta att upptäcka med hjälp av en cykel. Det gör att du kan ha som en cykelsemester i skärgården om du vill det. Det är en mycket varierande cykling du kan få, beroende på var du väljer att cykla. Det finns lugna och stillsamma grusvägar och naturstigar så väl som det finns mer utmanande cykling i mer svårgenomtränglig terräng eller på klipporna i kustbandet. De flesta skärgårdsbåtarna tillåter dig att ta med din cykel i mån av plats, annars kan du hyra en på många av öarna. 

Cykeltur Roslagens Skärgård

En härlig cykeltur på 8 mil kan du få genom denna tur. Du börjar då i Öregrund och cyklar mot Tvärnö. Där tar du båten, Rospiggen” som tar dig från Kalkplatsen på Tvärnö till Singö, en resa om cirka 30 min. Från Singö trampar du vidare mot Grisslehamn.

Grisslehamn är ett vackert fiskeläge som ligger på kanten vid Ålands hav. Forsätt sedan mot Älmsta, via Ortala Bruk. Från Älmsta tar du dig sedan fram via  Roslagsleden invid Väddö Kanal fram till Bagghusbron som du cyklar över och fortsätter via Barnens Ö till Östersjö brygga på Björkö.

Cykla där du bor

Kanske du har möjlighet att ha cykelsemester där du bor? Det finns ju många fina cykelvägar runt om i Sverige som du kan ägna dig åt att testa på att cykla nu i sommar!

2 Jul 2021