Bygg inte hus på en sandig strand

Ska du bygga i skärgården är det inga problem, för här det berg var du än vänder och vrider dig. Det ställer ju i och för sig till andra problem för de som vill ha upp ett hus eller en stuga. Det är ju ganska sällan ett berg är så platt att det går att bygga direkt på, och det är ju inte jätteenkelt att få ihop det med vatten, el och avlopp heller. Men, problem är till för att lösas eller hur? 

Att bygga på berg

Ska du bygga på en berggrund, och det gäller var du än bygger såklart, så kan det behövas en sprängning eller två. För dig som söker efter bergsprängning i Stockholm så kan du kolla in Svenska Schakt och Bergshantering AB. Om du anlitar dem får du välutbildad personal som kommer och spränger åt dig. De ser till att allt material som behövs skaffas fram och ser till att sprängningen utförs på ett korrekt sätt. De tar hänsyn till både miljön, säkerheten och dina önskemål. 

Alternativet är att du bygger ditt hus på pelare, vilket faktiskt är fullt möjligt men kräver en hel del arbete. De allra flesta som bygger på berg i Stockholm idag väljer at spränga och det gäller både när det ska byggas en ny villa, en pool eller en helt ny sommarstuga med vatten och avlopp. Och även om det funkade att bygga utan att spränga förr, så är det faktiskt väldigt bekvämt. 

15 Feb 2020