Bra fiske i Stockholm

I Stockholm finns det gott om många bra fiskemöjligheter. Det är bara att köpa bra utrustning i en fiskebutik Stockholm samt eventuellt skaffa fiskekort och ge dig ut. Om du ska fiska i Mälaren, Stockholms ström och Saltsjön gäller lagen om fritt handredskapsfiske. Det betyder att du på dessa platser kan fiska med spinnspö, pimpel eller mete. Om du vill fiska med metoderna nätfiske, trolling, dragrodd och angelfiske så måste du först få lov av fiskerättsägaren. I Stockholm kan du skaffa erbjuder TDA-fiskekortet som gäller för Trolling, Dragrodd och Angelfiske (ismete) på vissa områden i Mälaren och i skärgården.

Fiskeställen att fiska på 

Det går att fiska lite överallt i Stockholm, både utanför staden så väl som att du kan fiska mitt i city! Mälaren är ett ställe många gillar att fiska i, då det finns många fiskarter, bland annat gös, gädda och abborre.

Det är även utmärkt fiske på Riddarfjärden och här kan det hugga fina abborrar, gösar och gäddor.

Andra bra ställen att fiska på är Strömmen, vid Norrmalm. Eller på Kungsholmen vid Norr Mälarstrand. Du har även Årstaviken eller Långholmen.

Skärgården erbjuder även en hel del fiske då det finns många fina kuststräckor.

Det finns även gott om sjöar i Stockholm som du kan fiska i. Om du har ett fiskekort så har du tillgång till ett 40-tal vatten. För bra mete så kan du åka till Lillsjön i Bromma, Källtorpssjön eller Söderbysjön i Nacka.

1 Dec 2020