Bo invid Mälarens vackra stränder

Stockholms skärgård ligger mig väldigt varmt om hjärtat, och har du hittat till min sida så är jag säker på att du också gillar samma saker. Kanske är du en person som idag bor långt från skärgården, och kanske har du funderat på att flytta närmare? Då kan jag tipsa om ett par städer som ligger intill Mälaren, en av Sveriges vackraste sjöar med närhet och tillgång till skärgården via båt och bil. 

Västerås

En pärla om du frågar mig. Denna underbara stad har allt du behöver från affärer till naturupplevelser. Du kan få tag i allt du behöver från färska jordgubbar till maskinuthyrning i Västerås. Bra förbindelser till vår huvudstad är det också, och äger du båt kan du med lätthet ta dig från ditt hem rakt ut i skärgården på bara några timmar. 

Strängnäs

Vid Mälarens södra strand finner du Strängnäs. Här får du tillgång till en av Sveriges trevligaste golfbanor, och kan både njuta av bra affärer, fina restauranger och mycket mer. Här har människor bott så länge som från år 6000 före vår tideräkning, och är än idag en populär stad. Stockholm, och framför allt skärgården ligger inte långt borta heller. 

Stockholm

Vår huvudstad behöver kanske inte en närmare beskrivning. Här finns praktiskt taget allt! Att bo i villa i Stockholm kan bli lite mer kostsamt än i de andra städerna kring Mälaren, men vill man bo i en storstad som pulserar dygnet runt är Stockholm den perfekta staden. 

1 Nov 2019