På vattnet slipper man vägarbete

I Stockholm är det alltid någon som gräver ett hål i vägen någonstans, åtminstone känns det så. Då är det rätt skönt att sitta i en båt istället! Ibland så måste man ju ut med bilen ändå och då är det väl bara att gilla läget. Jag förstår ju att markarbete i städer är en utmaning, i Stockholm blir det snabbt trångt och när bilisterna börjar tuta och vifta med händerna kan det ju bli stressande även för erfarna entreprenörer som lagstrom.nu när de utför markarbeten. Hur kan man komma undan det - utan att ta båten? 

Nyckeln är hänsyn

Lagströms Service och deras personal har alltid haft ett leende på läpparna när jag sett dem, och det gäller för övrigt de allra flesta som jobbar i stan. De som ser surast ut är de som sitter i sina bilar och verkar kräva att få komma förbi, trots att det är ett stort hål i marken. 

Vi som använder vägarna måste bli bättre på att ta reda på var det ska jobbas. Kommunen brukar vara ute i god tid med information om planerade grävjobb och genom att kolla upp det kan man ju välja en annan väg. Visar vi sedan lite hänsyn både mot varandra och de som jobbar så kommer allt att gå mycket smidigare. 

Sedan finns det ju de entreprenörer som är lite dåliga på att skylta vid sina jobb. Man märker lite för sent att det är stopp och då går det inte att välja en annan rutt. Så även de behöver ju arbeta på det här med hänsyn ibland. 

31 jul 2021