Åka taxi i Stockholm

Tunnelbana, buss, cykel, bil eller gå det är de val man har om man vill ta sig runt i stan. Eller ja, man kan ju ta båt också såklart men på torra land är det däck eller apostlahästarna som får sköta transporten. Tunnelbanan tar dig aldrig exakt dit du ska och samma sak gäller bussen.

Kvar är bilen och cykeln och om du har kört bil i Stockholm så vet du direkt varför det är en dålig idé. Parkeringskostnaderna är skyhöga, om man ens hittar en, och det är trångt att köra. Cykel kan kännas farligt och att gå är ofta inte ett alternativ då det är för långt. Åka taxi i Stockholm är både bekvämt och tar dig dit du vill, men det är några saker du bör se upp med. 

Se upp för bedragare

Det går att tjäna en hel del pengar på att köra taxi i Stockholm och det har gjort att det dykt upp oseriösa aktörer på marknaden. Se till att din förare alltid kan uppvisa ett giltigt förarbevis och att bilen du åker i har rätt märkning. 

Åk heller aldrig med svarttaxi! Du vet aldrig vem som kör bilen eller om du ens kommer att bli avsläppt där du vill. Det finns även skräckhistorier om de som tagit svarttaxi och blivit både misshandlade, rånade och till och med våldtagna. Seriösa taxiförare skyddar sina passagerare och därför ska du alltid välja at åka med taxibolag istället för olagliga svarttaxi. 

30 aug 2021